divendres, 27 de novembre del 2015

Cursa de Muntanya de Girona


El dia 1 de novembre em vaig estrenar a una altra cursa. Va ser el primer cop que corria la Cursa de Muntanya de Girona, però no serà l'últim.

Amb en Joan i l'Arantxa vam arribar a la zona de sortida en moment en que donaven la sortida de la cursa de 26 Km. Així que després de viure aquests primers moments de competició, ens vam anar preparant per la nostre cursa, la Express amb un recorregut de 18 quilòmetres (un cop feta vam poder comprobar que en tenia 19) i amb un desnivell positiu de 800m per tant, una cursa bastant dura tenint en compte que fins aquell dia a penes havia fet cap recorregut amb més de 200m de desnivell.

Perfil de la cursa
Ens vam colocar a la part mitja de la sortida, ens vam desitjar sort i a les 10 en punt donaven la sortida de la prova.

Imatge de la sortida
El primer quilòmetre i mig bastant ràpid per pista forestal i amb lleugera baixada cap a Sant Daniel. Després ja començava a sumar-se desnivell positiu per la pista forestal que ens va portar als pimers corriols.

S'ha de dir que aquesta primera part discorria per corriols amb zones humides que feia que tots els petits corriols estiguessin poblats per un color verd marevellós. Aquí va arribar la primera i més forta pujada de la jornada. Tots amb fila india i caminant per un petit corriol fins al primer punt alt de la cursa, el Puig Estela.

Ara tocava un tram de baixada fins a Sant Miquel on vam passar ràpid per tornar a agafar més corriols, aquest cop de baixada i arribar al segon avituallament. Passat aquest, una baixada forta i tècnica on no vaig deixar de córrer en cap moment. I aquí va arribar un ensurt important. Corrent per un corriol, em vaig trobar una branca grossa d'arbre que no vaig veure i hi vaig picar fort amb el cap. Vaig tenir un bon nyanyo durant quatre dies.

Passat aquest tram i anar avançant corredors i corredores em sentia molt bé fiscicament. També es pot dir que la part més dura o amb més desnivell de la prova havia passat, així que a partir d'ara, més que el perfil, el que feia que em sentis bé o no, eren els quilòmetres.

Poc després de picar amb el cap
i a punt d'avançar aquest grup

Em vaig anar sentint bé tota l'estona, fins arribat el darrer avituallament on després d'una lleugera pujada, fàcil per mi, va arribar la baixada fins a la zona de Sant Daniel. Aquesta baixada llarga i més o menys tècnica junt amb els quilòmetres que portava a les cames, se'm va fer molt llarga. No em va anar del tot malament, però no tant bé com els trams de pujada o planers.

Finalment vaig arribar a meta baixant de les dues hores. Només ho vam aconseguir 59 corredors i jo vaig ser l'últim en fer-ho, amb un temps de 1:59:55 h. Molt content i amb un somriure a la cara després d'acabar la meva primera Cursa de Muntanya de Girona. Vaig acabar el 59 d'un total de 414 corredors.

Creuant la l'arribada
Resultats
Cal dir que a l'Arantxa també li va anar molt bé. Després d'estar de baixa a la feina una setmana enrera, es va atrevir i la va fer amb un molt bon temps de 2:22:09 fent la 152 posició i quedant classificada com a 16a dona. Un resultat del que també en pot estar ben orgullosa.

Arribada de l'Arantxa