dissabte, 1 de març del 2008

El Danubi amb bicicleta

Ja fa temps que vaig pensant en el viatge d'aquest estiu. Des que vaig testar lo de fer el camí de Santiago i fugir de viatges més convencionals, tinc ganes de fer coses noves i descobrir noves experiencies. L'any passat va ser Nicaragua, participant en un camp de Solidaritat i ara de cares a aquest mes de juny el que m'agradaria és fer la ruta del Danubi amb bicicleta.

També dir que m'agradaria fer la ruta amb la meva propia bicicleta i no haver de llogar bicis allà. Sé que hi ha moltes facilitats per llogar bicicletes durant la ruta i que t'ofereixen agafar la bici en una ciutat i acabar deixant-la a un altre ciutat o poble. També hi ha agencies de viatge que et reserven l'hotel des d'aquí a casa nostre i dins d'aquet mateix pack turístic t'ofereixen portar-te les maletes o equipatge des de cada hotel en el que estàs allotjat. Però aquesta no és la meva intenció. Mai he viatjat amb la meva bici i m'agradaria molt poder-ho fer.

La veritat és que no m'està sent gens fàcil trobar informació sobre la ruta, ni a internet ni guies on poder informarme. Fins ara, tota la informació que vaig trobant és amb contagotes i buscant a mil llocs. Si que vaig comprar una guia en anglés que vaig trobar a la llibreria Altair de Barcelona. De fet són dues guies la nº2 compren el tram des de Passau fins a Viena i la nº3 des de Viena fins a Budapest.

Encara no sé on vull començar el meu camí. En un principi havia pensat en desplaçar-me amb aviò fins a Zurich i des d'allà anar fins la zona on neix el Danubi; Donaueschingen i anar baixant fins a Viena i amb possiblitats d'arribar a Budapest. Ara ja una mica més informat sobre la ruta estic plantejant-me començar el meu tram a Passau i acabar-lo a Budapest. Aquest tram; sobretot de Passau fins a Viena sembla ser que és el més concorregut de tots.


Aquest viatge no me l'agafo igual com en el seu moment el camí de Santiago. El camí de Santiago és totalment diferent a això. Allà el primer objectiu era arribar a Santiago caminant. En canvi en aquesta nova ruta pel Danubi, no descarto fer algun tram de ruta amb tren en cas de que vagi malmanet de temps o que vulgui dedicar una mica més de temps a alguna de les ciutats per les que passa el Danubi.

Ja ho veieu, de moment si el que busqueu és informació sobre la ruta del Danubi amb bicicleta, aquest blog no ús haurà servit de gaire res, però si passeu per aquí i teniu alguna dada important que em pugui servir per anar cap allà amb una mica més d'infromació que la que tinc ara mateix, doncs ús estaré molt agrait.

Jo intentaré anar penjant informació a mida que en vagi trobant.

4 comentaris:

Esther Fabrellas ha dit...

Ei Albert,

jo no et puc donar cap informació sobre la ruta però sí animar-te a fer-la! Per l'interail vaig poder veure una mica la zona i realment és preciosa.

Cuida't molt!!!

Petons!

Marc ha dit...

un grup de tres estem planificant la ruta pel Danubi d'una durada de 12 dies, segurament des de Linz fins a Budapest. Quan tinguem informació ja t'informarem!!

salut

Albert Olivé ha dit...

Merci Marc. Jo vaig recopilant informació de totes les pàgines que trobo. No sé si has sentit a parlar de la vacuna de la encefalitis centre europea. Jo em vacuno aquest dijous. Com que estarem forces dies per zones boscoses i al costat del riu he cregut convenient posar-me-la.

Merci.

Anònim ha dit...

Ei company!
Ja saps que m'agradaria acompanyar-te en aquesta aventura però lo d'anar en bici...no és lo meu. Sóc més de desplaçar-me en vehicles a motor!
Espero que disfrutis del viatge i que ens vagis informant de les aventures que visquis cada moment.
Estaré atent al teu blog.
Molta força (física i de voluntat) i ànims!!!
Una abraçada.