dimecres, 8 de març del 2017

XXIII Mitja Marató del Pla de l'EstanyEncara que sembli que n'he fet més, aquest diumenge tot just vaig fer la meva 4ª mitja marató i la segona si contem diferents localitats.

Em vaig estrenar el 2011 a Granollers on vaig tornar a les edicions del 2014 i 2015. Però tot i haver-me apuntat un any a la Mitja Marató de Madrid, una lesió no em va permetre participar-hi.

Doncs bé, amb en Juan, en Dani i en Juli vam anar cap a Banyoles diumenge al matí. Dia assolellat i amb bona temperatura, el millor per córrer.

No sabia ben bé com arribava a la cursa. No havia fet cap entrenament específic per saber si estava en forma o per marcar-me algun temps amb el que acabar la cursa.

Tot i que en un principi la meva previsió era acabar amb 1:35 h, a mida que s'acostava la data ja veia que havia apuntat massa alt i que no seria possible fer tota la cursa a una mitjana de 4:30 min/Km. Així que fent una mica menys d'1:40 h ja em conformava i era un temps per estar content.

Van donar la sortida, el recorregut començava amb una volta a l'Estany i un cop vam fer el primer pas per meta, vam marxar direcció Mata i vam trencar cap a Camós després de passar el km 10.5 que marca mitja cursa. Fins aquell punt anava prou bé i content de com m'estava anant. Potser una mica massa ràpid, però bé. El ritme fins aquell punt deuria ser de poc més de 4:30 min/Km.

Però direcció a Camós va arribar al sorpresa. El terreny es començava a inclinar cap amunt i tot i que vaig seguir bé, les cames i potser més el cap van notar aquest esforç quan va arribar el Km 17/18. A partir d'aquí la cursa se'm va comenaçar a fer llarga. El terreny ja era planer però tenia la sensació que havia gastat masses forces ens els kms de pujada. Tampoc és tanta pujada però en una mitja marató per poc desnivell que hi hagi es nota.

A partir d'aquests kms i amb ritme encara inferiror a 5 min/Km em van anar passant 8/10 participants fins arribar a l'Estany.

Ja a l'últim revolt vaig veure que venia en Juan darrera meu i vaig fer un últim esforç per entrar davant seu. Vam entrar amb un segon de diferència.

Al final bona cursa, bon ambient i amb ganes de tornar-hi i plantejar la cursa de manera diferent. Ja sabent en recorregut serà més fàcil no patir tant al final.

Resultat final, el 100 classificat de 345 participants. Amb un temps de 1:37:12 h. Tot i ser el meu pitjor temps, la del 2014 no conta perquè hi anava sense haver entrenat, vaig estar molt content del temps que vaig fer.