divendres, 1 de maig del 2015

VIII Cursa Popular Castell de Sant Ferran Figueres


Avui ha sigut la primera vegada que participo a la cursa del Castell de Sant Ferran de Figueres que es celebra cada primer de maig.

Una cursa força enganyosa. Hi anava pensant que seria una pujada des de la sortida fins al castell i a partir d'aquell moment anar tota l'estona corrent per terreny planer fins a sortir del castell i trobar els últims quilòmetres de baixada.

Doncs no, res més lluny de la realitat. Hem sortit de l'estadi per un tram de pujada direcció al castell, però abans d'arribar-hi, i per allargar una mica més la cursa, hem trencat per una sinuosa baixada que ens ha portat a un parc on hem fet un petit recorregut per acabar pujant el carrer que havíem baixat i dirigir-nos cap al castell.

Abans d'entrar al castell, hem fet una volta bastant llarga per l'exterior. Aquest tram si que tenia algun petit puja i baixa, sobretot una pujada al principi, però arriba un punt en que ja vas corrent per planer. Aquí s'ha començat a notar el llast que havia deixat en el cos aquest principi tant ràpid i per terreny tant ondulat.

Després de voltar el castell per fora, hem entrat  al castell on hem rebut el primer i merescut avituallament. Aquí he parat uns segons per beure tranquílament un parell de gots d'aigua i tot seguit continuar amb la cursa que em portava per l'interior del castell i tot resseguint les muralles a fer una altra volta.

En aquest punt he anat mantenint el meu ritme, avançant mica en mica alguns corredors sense necessitat de pujar el meu ritme. Sempre acostumo a acabar les curses millor que les he començat, avui no ha sigut ben bé així, però si que al fet de mantenir el ritme en tot moment he pogut avançar unes quantes posicions.

Ja cap al final i amb ganes d'acabar, hem passat a fer la última volta per dins el castell. Una volta més petita que ens ha portat a córrer per dins de les antigues quadres del castell fins a passar per la plaça i ja per últim anar a buscar la sortida on amb una baixada important hem arribat a l'estadi on només quedava fer una última volta a la pista d'atletisme i creuar la meta.

Les sensacions, han sigut bones, amb un inici molt ràpid, les voltes al castell sense baixar el ritme i finalment i quan ja m'he trobat sol sense cap referència de corredors per davant, he seguit cap a l'estadi on en els últims 50 metres he fet un últim i forçat sprint per poder mantenir aquesta posició que m'havia costat guanyar-me.

El resultat boníssim. He acabat a la posició 33 d'un total de 181 participants, amb un temps de 46:00 min i distància de 9.81 Km, ritme de 4:41 min/km. He de destacar el gran paper d'en David que ha quedat el 22è classificat i de l'Arantxa que un cop més ha fet un gran paper quedant la 5ena classificada de la seva categoria acabant en la posició 45 de la general.

Hi tornaré. Això si, tenint en compte que l'organització és a càrrec del CA Figueres i que ja era la VIII edició, ho haurien pogut fer millor. Hi ha hagut algun embolic a l'hora de recollir els dorsals, i amb entrega de premis amb greus errors tant a l'apartat masculí com femení.

Recorregut de la prova