divendres, 18 de desembre del 2015

III Rogaine Cap del Creus


El passat 7 de novembre es va celebrar a Port de la Selva la III Rogaine del Cap de Creus i un cop més hi vam participar fent equip amb l'Arantxa.

De les tres modalitats, 4-8-12 hores, vam triar la primera i com es podrà comprovar més endavant, vam encertar de ple.

Ja he comentat algun cop en què consisteix una Rogaine. Una cursa d'orientació per equips on guanya l'equip que en un temps determinat fa la major quantitat de punts, repartits en fites de diferent puntuació en funció de la dificultat tècnica o física que comporti arribar fins a elles.

Mapa d'aquest any
En una Rogaine hi ha tres aspectes importants:

1 -Ser bon orientador, així arribar a les fites sense cometre errades i evitar perdre temps cada vegada que es vol atacar una fita.

2- Estar bé físicament, també fa que arribis a les fites més aviat que els altres. Aquesta opció queda totalment descartada si no orientes bé.

3- Triar el millor recorregut possible. Si aconsegueixes encadenar les fites sense haver de tornar enrere, o quedar-te tancat en una part del mapa, aconseguiràs sumar punts més ràpidament. Pel contrari  si fas una mala elecció de recorregut, et pots trobar que facis més kms sense treuen resultat positiu.

4- I per últim no passar-te del temps límit. Cada 5 minuts de retard comporten penalització de punts.

Doncs bé, per primera vegada vam encertar de ple en l'apartat tres. Puc dir que vam triar el millor recorregut possible. Encadenant així 15 fites de diferent puntuació que ens van permetre obtenir un gran resultat.

En els 20 min que teníem per mirar el mapa, em vaig descol·locar completament. No hi havia manera que aconseguís lligar un recorregut. Anava passant el temps i estava tancat en tres fites. Així que vaig canviar la manera de triar el recorregut. En comptes de començar pel principi, vaig començar per la meta. Des de Port de la Selva que és on hi havia situada l'arribada, vaig començar a marcar fites en el mapa. Elecció molt més fàcil, sense adonar-me'n i en tant sols 5 minuts vaig arribar a la línia de sortida (estic parlant sobre el mapa) i després si, des d'aquest lloc vaig triar 4 o 5 fites més per començar la prova.
Triant i marcant el recorregut
Així doncs, quan van donar la sortida vam anar cap a la 41, al ser la primera sempre hi arribes amb molts equips que trien la mateixa opció. Hi ha tres o quatre fites a prop de la sortida, i tots ens repartim entre aquestes. Sortint de la 41 i ja de ple en el mapa, vam anar cap a la 68 (els punts els dona el digit de la fita). Sense problemes vam arribar a la 59 i 63. Des de la 63 cap a la 46 teníem dues opcions. Fer un rumb per camp a través i esgarrinxar-nos una mica o recular per camins i arribar-hi més fàcilment però perdent temps. Vam triar la primera opció i la vam clavar. Sortint d'aquesta vam anar cap a la 36 i vam tornar a passar per la zona de la sortida (aquí tancàvem un bucle). A partir d'ara tocava fer totes les que havia marcat des de la línia d'arribada. Ens quedaven quasi tres hores i era possible arribar a totes les que havíem previst.

Vam anar cap a la 44, una fita super fàcil a la que s'arribava per un camí. Però clar, quan una fita és fàcil tens moltes més possibilitats d'equivoar-te per la falta d'atenció. Així va ser, en aquesta fita vam perdre uns 10 minuts i suposo que pels nervis de no haver-la encertat a la primera, l'error va seguir fins a la fita 79, on després de no saber a quin camí estàvem situats, la vam saber trobar. Aquí s'havia acabat la bona ratxa del principi. Després d'una mosquejada amb mi mateix, vam parar a un camí a menjar un plàtan abans de continuar.

Vam anar cap a la 66 amb el cap més fred i sense cap mena de problema a l'hora de trobar-la, salvant un important desnivell, vam tornar a fer un rumb que ens vam portar a la 56, fàcilment vam encadenar la 76 i 67 i ja finalment, vam anar cap al port del poble a marcar la 55, fent tot el port i la platja vam arribar a la 34 i finalment vam marcar la 58 abans d'entrar a meta amb 3:45:50 h.
Després de creuar la linía d'arribada
El temps en aquestes curses també conta. En cas d'empat a punts, guanya la prova l'equip que hagi realitzat la cursa amb el menor temps.

Després d'una dutxa vam apropar-nos a la zona de meta per veure les classificacions. Va ser allà on ens van informar que havíem quedat primers a la categoria mixtes on participaven 37 equips. Només amb un punt d'avantatge respecta al segon equip.Vull destacar també que vam quedar 5ens de la general total, on hi ha equips d'homes, de dones i mixtes. Contentissims tot i que hi ha coses a millorar. Els errors a les fites 44 i 79 són evitables completament i per últim un que ens hagués pogut costar molt car. Abans d'entrar a meta podríem haver fet la fita 65 col·locada de camí entre la 58 i la meta; si ens havíem de desviar una mica cap a mig a bosc però era totalment possible fer-la.

Imatge del podi
Primers i segons classificats









En definitiva, vam tornar molt contents i amb ganes de que el calendari ens permeti participar en alguna nova Rogaine. Una modalitat d'orientació que ens encanta.

Les nostres puntuacions