divendres, 23 d’abril del 2010

Estella - Los Arcos 22'030 km i fi del camí

D'això ja en fa un dia. Va ser ahir dijous que vaig fer la meva última etapa d'aquest camino.

La tarda del dimecres vaig aprofitar per descansar a la població d'Estella, que per cert és prou maca i vam poder passejar, només una mica, pels seus carrers i places.

Al matí de dijous ja vam sortir ben aviat cap a Los Arcos. Em vaig agafar l'etapa amb molta tranquilitat i sense presses. Només eren 22 km i sabia que anant tranquil podia arribar ben aviat a Los Arcos.

Vaig fer tota l'etapa amb una noia canaria que havia conegut un parell de dies abans. Les dues altres vegades que havia fet el camí havia trobat gent de molts de llocs tant d'Espanya, com de molts altres països, però mai ningú de les illes.

És realment impresionant la quantitat de gent que hi ha i de la diversitat de llocs que provenen. He caminat amb polacs, hungars, colombiana, equatoriana, catalans, madrilenys, australiana, alicantins, canadencs... moltissima gent. Sembla impossible però amb només quatre dies arribes a parlar amb molta gent i sempre amb un tema en comú; el camí.

A Los Arcos vaig agafar un autocar fins a Logroño. Quan acabes el camí sempre ho fas amb una alegria inmensa, però a la vegada amb força tristesa pel fet de no poder seguir més endavant. Vaig dormir a l'alberg de Logroño i allà vaig anar recordant moments viscuts en aquests quatre dies, des de Roncesvalles fins acabar a Los Arcos 114 km.

El camí és algu que no es pot explicar amb paraules. Pels que em conegueu una mica sabeu la meva afició per l'Espanyol; doncs diria que al igual que ser perico; que és algu molt especial i que no s'enten si no es viu, el camí és igual. Només els que el fem sabem l'ambient que es respira allà dins.

Amb l'excusa que em queda arribar a Burgos, espero poder-hi tornar d'aquí no gaire temps.

dimecres, 21 d’abril del 2010

Puente la Reina - Estella 22'800 km

He sortit de Puente la Reina creuant el pont que dona nom al poble. Llavors he anat passant per camins també amb força desnivell fins arribar a Cirauqui. Un poblet molt maco que hi ha a sobre un turó.

El segon tram de l'etapa ha sigut duret, també amb forces desnivells.

Ha sigut una etapa amb molts de dubtes. El poble amb més albergs és Estella, llavora ja s'havia d'arribar a Villamayor de Monjardin però no estava segur de trobar allotjament. A més pensant que demà al vespre ja he de ser a Logroño per poder tornar cap a casa el divendres, he cregut que era millor caminar avui aquesta distancia i demà 20 km més fins a Los Arcos i donar el meu camí d'abril de 2010 per acabat.

Ara tota la tarda lliure per descansar i fer un vol per Estella que sembla ser que és un poble prou maco.

dimarts, 20 d’abril del 2010

Huarte - Alto del Perdón - Puente la Reina 29'900 km

Jornada dura la d'avui. Si ve tenia pensat arribar fins un poble a 7 km d'aquí a Puente la Reina (no em feu dir el nom que no el recordo) al final he acabat parant a Puente la Reina.

He sortit més tard que ahir. Avui eren les 8 i amb un no res he sigut a Pamplona. Carrers asfaltats, barri vell de Pamplona, i llavors tot un camí emporlanat fins arribar a Cizur Menor. Aquí ja he començat a enfilar muntanya amunt cap a l'Alto del Perdón. A mi les pujades em van i fins a un poble que he trobat a mig camí he anat prou lleuger, però un cop aquí i havent menjat una mica la pujada era molt forta.

He arribat a l'Alto del Perdón on he descansat un moment i al cap d'un moment he començat a baixar. Si la pujada era pronunciada i amb molt de pendent, de la baixada ja no en parlem. Molt perillosa amb i trams amb moltes pedres.

Tot això sota un sol bastant fort. He arribat a Uterga on he parat a dinar. Igual que l'altre vegada que vaig fer el camí aquest cop també m'alimento a base de bé.

S'ha de dir que cada cop que paro per seure o menjar, quan m'he d'aixecar i començar a caminar, em resulta difícil. Els besson continuen carregats però tot i així no paro.

He arribat aquí a Puente la Reina i ara estic en un alberg, abans d'anar a fer un vol pel poble.

dilluns, 19 d’abril del 2010

Roncesvalles - Huarte 38'290 km

Primers passos pel Camino. De bon matí a les 6 ja han encés les llums de l'alberg a Roncesvalles i ens han posat música. Era impossible dormir més i encara no eren les 7 que ja he començat a caminar.

Igual que quan vaig sortir de Burgos fa uns anys, també he sortit sol, però al cap de poca estona m'ha atrapat un home de Vitòria amb qui hem estat xerrant un parell d'hores fins que l'he deixat enrera. Ves a saber on és ara i si el tornaré a veure.

L'etapa d'avui a més de ser la primera, encara ha sigut més dura perque hi havia moltes pujades i baixades. Si, sobretot baixades però amb algunes pujades que amb el pas dels quilometres també es van notant a les cames.

He parat a dinar a Larrasoaña quan ja portava 28 km a les cames. Tot i així a ben dinat m'he atrevit a fer-ne 10 més fins a Huarte. Pamplona era massa per mi i tot i tenir-la a escassos 8 o 10 km he preferit parar.

Em noto les cames carregades i segurament demà tindré agulletes en els bessons.

Estic en un alberg municipal bastant gran. Tot i això, com que he agafat una "variant" a última hora per estalviar-me una bona pujada, en aquest alberg només som dos o tres persones. Quina tranquilitat!!!

M'ha fet molt bon dia, però ara en aquests moments està ploguent a base de bé i trona i tot. Espero que la tormenta demà ja hagi passat i em pugui plantar a Puente la Reina o una mica més lluny. Tot i que iré bastant apurat de temps, espero acabar el meu camí a Logroño el dijous a la tarda.

diumenge, 18 d’abril del 2010

Un altre cop en el Camino de Santiago

Un cop acabat el camí poso els enllaços de les etapes que vaig fer:

1-Roncesvalles - Huarte
2-Huarte - Puente la Reina
3-Puente la Reina - Estella
4-Estella - Los Arcos

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahir a la tarda vaig marxar de casa cap a l'estadi de Cornellà - El Prat per veure el derbi contra el F.C. Barcelona. Va ser impresionant i tot i que el resultat no em va acabar d'agradar estic molt orgullós de l'ambient del camp ple de periquitos.

No vaig tornar cap a Torroella. Avui al matí a Barcelona he agafat un autocar per arribar fins a Pamplona. He dinat amb una colla de peregrins, tots de l'edat dels meus pares i més tard hem compartit taxi per arribar fins a Roncesvalles.

Un cop a Roncesvalles he anat a buscar la credencial, m'he allotjat a l'alberg i més tard cap a missa. A mi a les misses no m'hi busqueu. Les religions no em van, però el camino és diferent. Si ja hi vaig anar les dues vegades que vaig arribar a Santiago, tampoc volia faltar a la missa del peregrino aquí a Roncesvalles o van anunciant des d'on arribem tots els peregrins que el dia següent comencem a caminar.

Ser aquí és emotiu. Es respira un altre ambient i sembla que estiguis en un altre mon. Demà començaré a caminar tot sol i veuré a si trobo algu amb qui compartir algun rato de camí. Si vull, segur que el trobo. Aquí hi ha força gent. No sé on arribaré. Si els peus m'ho permeten intentaré fer uns 30km, si no... doncs fins on pugui.

Intentaré anar informant a mida que vagi fent cami.

Bon camí!!!

dijous, 15 d’abril del 2010

CEO a la Comunidat de Madrid

Els campionats d'Espanya es van celebrar la passada Setmana Santa a les localitats de Moralzalzar i Becerril de la Sierra a la "Sierra de Madrid".

Vaig participar a quatre curses: llarga distancia, relleus, sprint i mitja distancia.

Vam començar el divendres sant a Moralzalzar amb la cursa llarga. No em va anar gens malament. A la meva categoria, la més baixa de totes 21B hi havia 110 participants, i tot i cometre una errada d'aproximació a la fita 6 i una altre a la fita 12 vaig acabar el 39é.

El dissabte matí va ser l'hora dels relleus. Equips formats per tres corredors. Dir que jo ja estava desqualificat abans de començar perque ens va fallar el segon rellevista. S'havia apuntat a la prova, i a l'hora de la cursa no hi era. Una llastima perque no vam poder puntuar i no vam tenir classificació final, però tot i així vam sortir a donar-ho tot. El mapa el vaig trobar força difícil. Un recorregut molt llarg i un nivell de dificulatat bastant elevat.

A la tarda m'estrenava a la modalitat d'sprint. Una cursa urbana, amb algun endinçament a un bosc a Becerril de la Sierra. Els 23 minuts que vaig tardar en fer el recorregut, els vaig fer sota la pluja. Aquí vaig quedar el 19é d'uns 50 i pico participants. Tornava a participar a la cursa dels que no tenien possiblitats de guanyar el campionat d'Espanya.

I per acabar el diumenge matí també a Becerril vaig participar a la cursa de mitja distància. Estava molt cansat i no vaig poder competir al 100 %. No em va anar tant bé com la del divendres. Aquest cop em vaig enganxar fort a la fita 9 i llavors vaig tardar força a fer la fita 13. Al final vaig quedar el 50 i pico de 110 participants.

Va ser un bon cap de setmana que vaig acabar de rematar a Getafe on jugava l'Espanyol partit de lliga.

La meva intenció era allargar el cap de setmana fins el dimarts al matí que era quan tenia el vol de tornada cap a Girona, però dilluns vaig haver d'agafar un AVE per tornar cap a casa. Diumenge mentre era a Madrid em va trucar la meva mare per dir-me que s'havia mort el meu avi.

Va ser un gran cap de setmana, llastima d'aquest final tant trist. Aquí també hi vull deixar un record per l'AVI MET. Crec que la persona amb el cor més gran que he conegut en aquest món. Et recordaré sempre de la meva vida AVI!!!