diumenge, 22 de febrer del 2015

Marxa Anar-hi Anant Bonmatí


Avui si que faig l'entrada al bloc el mateix dia de la marxa que he fet.

Ha sigut a Bonmatí i abans de res, dir que he encertat plenament amb la distància que he corregut. La marxa anar-hi anant de Bonmatí té diferents distàncies. Una la més curta de 10 km i llavors 18 km i també 25. Hi ha una altra opció, que és fer 42 km, però aquesta ja és denominada Mara-Trail. Totalment descartada per mi des del principi.

La meva intenció, i de fet el que he anat dient a tothom era fer la marxa de 25 km, però finalment me'n vaig anar desdient i anava guanyant opcions la marxa de 18 Km. Aquest era un pas més per agafar forma de cares a la marató de Barcelona i no volia cremar-me o que per culpa de fer masses quilòmetres amb desnivell repercutís negativament en el meu estat físic.

Al sortir he notat una petita molèstia en el genoll esquerra però al cap d'un parell de quilòmetres el dolor ja havia desaparegut. Al principi he anat trobant molta gent que la feia caminant, però quasi en cap moment m'han impedit poder córrer al meu ritme.

He parat en el primer avituallament a beure una mica d'aigua, menjar ràpid un parell de talls de taronja i he agafat uns quants "ositos Haribo¨ per anar-los xuclant durant la marxa.

La marxa no ha tingut massa història. M'ha agradat. Segons wikiloc ha tingut uns 600 m de desnivell positiu i el millor de tot, que cap de les pujades que he fet m'ha impedit seguir corrent, que és el que m'interessava per poder seguir en forma.

Perfil de la marxa
Al final han sortit 18,230 Km que he fet amb un temps de 1:48 h. Molt content.

I per acabar, en el patí de l'escola hem esmorzat i hem recollit el nostre obsequi. Un bastó per caminar per la muntanya.

Un cop més hi he anat amb en David, que s'està convertint en el meu company de curses i marxes. A les tres últimes La Bisbal, Granollers i Bonmatí hem coincidit. Que segueixi així!

dissabte, 21 de febrer del 2015

La Mitja de Granollers. Un pas endavant

Va ser el cap de setmana del 31 de gener i 1 de febrer. Un gran cap de setmana, només enterbolit per un mal de panxa terrible el diumenge a la tarda després de la cursa.

Vaig anar a Granollers el dissabte amb en David, un amic de la feina que també participava a la cursa. Un cop allà vam anar a buscar el dorsal a la fira del corredor i després a esperar a l'Arantxa que arribava amb tren des de Madrid.

Dissabte després de recollir el dorsal
Quan ja vam ser tots tres, vam tornar a la fira perquè l'Arantxa hi pogués fer un vol i després vam anar a dinar. El dinar en un restaurant de Granollers va ser molt bo, però la companyia va fer que ens sentíssim més a gust i el poguessim gaudir millor.

A mitja tarda en David va tornar cap a Torroella i nosaltres ens vam quedar a Montmeló on havíem reservat una habitació en un hotel per no haver d'estar tot el cap de setmana anant i tornant de Granollers.

El diumenge al matí em vaig despertar amb una mica de mal de panxa, però a l'hora de la cursa estava perfecte. Ens vam trobar en el pavelló amb en David i en Marc i ens vam dirigir cap a la sortida on ja hi havia molts de corredors a punt per quan es donés el tret de sortida.

Amb l'Arantxa
Albert, Arantxa, David i Marc










A les 10:55 en punt vam sortir. Marxaria content de Granollers si aconseguis acabar la cursa amb un temps entre 1:42 i 1:38 h. Així que com que no sabia com em trobava físicament vaig intentar mantenir un ritme de 4:45 min/km, sempre que no hagués de forçar la màquina per aconseguir-ho.

Els primers quilòmetres vaig haver-me de controlar per no anar més ràpid del compte i pagar-ho a la segona part de la cursa. Així que amb aquest ritme vaig anar sumant quilòmetres sense massa problema.

Arribats a la Garriga i amb 10 km a les cames, em sentia bé, sense dolors i amb ànims per intentar augmentar el ritme a partir de la sortida del poble.

La sortida de la Garriga és amb una mica de baixada. En aquest punt vaig avançar la bandereta d'1:40 h i vaig aprofitar per canviar de ritme. A partir d'aquí correria per sensacions i no per rellotge. Ja no em frenaria, a menys que les cames o els pulmons no poguessin més. Així que amb un ritme més alt i constant vaig anar fent quilòmetres.

Els dos canvis de resant que hi ha a la carretera que ens porta fins a Les Franqueses els vaig fer prou bé, i un cop arribats a aquesta població ja només va quedar una recta final molt llarga fins a l'arribada situada al Pavelló de Granollers.

Vaig creuar la línia d'arribada amb un temps molt satisfactori de 1:36:37 h. Molt i molt content. A part de que em vaig sentir molt bé durant la prova, un cop acabada no estava exhaust. Allà vaig trobar en David que en el seu debut a Granollers, va fer una cursa espectacular de 1:33 h. Molt content de que li anés tant bé aquesta cursa.

Moment de creuar l'arribada









Ja al pavelló ens vam trobar amb l'Arantxa i en Marc.

Què dir de l'Arantxa. Es va superar. Va millorar la marca que tenia de l'any anterior amb un temps de 1:35:42 h. I el millor de tot va quedar la 47a classificada d'un total de 1470 participants femenines. Ella si que cada dia es supera. Felicitats campiona!!!!!

El pitjor de tot va arribar acabada la cursa. A fora el pavelló em vaig començar a sentir malament. Em feia mal la panxa i quasi sense acomiadar-me dels demés vam haver de marxar. Fins l'endemà no em vaig refer.

Gràfica de la progressió cada 5 Km
La mitja va fer que fes el pas endavant cap a la marató de Barcelona. M'hi vaig apuntar. Em fa respecte. No he fet mai una cursa tant llarga i no sé com em puc trobar. A dia d'avui, alguns dolors a les cames em fan estar en alerta i no massa convençut del que hauré de fer, però bé, com he dit abans la inscripció està feta i només queda mirar endavant.