dilluns, 26 de maig del 2014

S.D. EIBAR un club de primera



Avui és nit electoral. Tocava eleccions europees, però per mi la millor notícia d'aquesta nit és l'ascens a primera divisió, de la S.D. Eibar; un club del que des de fa anys sento una simpatia especial.

Des de principis dels 90 quan el vaig veure algunes vegades a Vilatenim, fins a arribar a ser el club amb més temporades seguides a la segona divisió. A dia d'avui encara manté aquest mérit; son 18 temporades seguides.

Després va arribar un descens, un ascens i la repetició d'això. Però l'ascens d'aquesta temporada passada ha sigut impressionant. Van començar la lliga amb alguna ensopegada inesperada la lliga, però mica en mica s'han anat posicionant a la part alta de la classificació.

Si dic la veritat, pensava que li passaria com al Girona l'any passat, que al final es va desinflar, potser perquè allà dalt hi havia un Elx insuperable i un Villarreal que ja s'ha vist aquesta temporada quin potencial tenia.

Però no, aquest Eibar amb el pressupost més baix de segona divisió; no arriba als 4 milions d'euros s'ha imposat a Real Zaragoza, Real Mallorca i fins i tot ha aconseguit l'ascens abans que el Deportivo de la Coruña.

Gran EIBAR!!!!!!
AUPA EIBAR!!!!!

M'agradaria molt poder anar a veure l'Espanyol a Ipurua l'any que ve.

divendres, 9 de maig del 2014

La 13/14 "la millor temporada de la història"

Sí, durant aquesta setmana estic escoltant a la radio que la temporada actual (13/14) està sent el millor final de lliga de la història i que mai s'havia arribat a la jornada 36 amb tres equips tant igualats. És ben bé que alguns tenen poca memòria.

Doncs bé, a mi em semblava que això no era així i ho he volgut buscar i comparar amb edicions anteriors.

No m'ha costat gaire i no he hagut d'anar gaire lluny en els anys.

Deixaré aquí unes imatges amb les que crec que no caldrà dir res més.

Lliga 1999/2000
Lliga 2001/2002 
Lliga 2002/2003
Lliga 2005/2006
Lliga 2013/2014

Aquesta lliga és molt disputada, d'això no hi ha cap mena de dubte i hem arribat a un final on sembla que cap dels tres la vulgui guanyar. Però les altres lligues que he posat d'exemple també van tenir el seu què.

I del descens ja ni en parlem; perquè això també conta. A dues jornades del final, fins i tot l'Espanyol que està a la 12ª posició, corre el risc de baixar a segona.